Mnozí z nás považují zuby za nástroj ke žvýkání a zubního lékaře považujeme za milovníka bolesti, protože k němu zajdeme jen tehdy, když už je problém. Kniha Jak na zdravé zuby – Bioléčba zubů od spisovatele Dominika Nichwitze, nás v této naučné literatuře naučí, jak o zuby správně pečovat a jaké zdravotní problémy mohou právě zuby způsobovat.

Když se řeknou zuby, málokdo si uvědomí, o jak cenném kusu svého já hovoříme. Zuby byly dlouho považovány za nástroj ke žvýkání. Bohužel pravidelné prohlídky u zubního lékaře většina z nás podceňovala a návštěva v ordinaci už zaváněla nutnými opravami. Dnes už však víme, že za depresemi, cukrovkou, alergiemi, kardiovaskulárními chorobami a mnoho dalších zdravotních potíží mohou právě nezdravé zuby. Každý zubař a už i lidé vědí, že kde chce žít zdravěji a být fit, neměl by zanedbávat péči o ústní dutinu.

Čištění zubů už totiž dávno není nejlepší ochrana před kazy a u každého kazu se nemusí hned vrtat. U jiných problémů by se ale mělo jednat. V této knize se dozvíte, nač je třeba dbát, když se odstraňují amalgámové plomby, a proč by kovy měly ze zubního lékařství úplně vymizet. Biologické zubní lékařství představuje revoluci v akademické medicíně. Zaměřuje se na základní principy nervového a imunitního systému a na biochemii, přičemž navozuje souvislosti mezi onemocněním ústní dutiny a v současnosti velmi rozšířenými chronickými nemocemi v ostatních částech těla.

Ústa se tedy už nenahlížejí a neošetřují izolovaně, nýbrž jako hlavní oblast pro celkové zdraví člověka. Knihu Jak na zdravé zuby – Bioléčba zubů doplňují stravovací doporučení, tipy na péči a udržování zdravých zubů a důležité odkazy pro návštěvu u zubního lékaře.