Správná péče o zuby a dásně je základem zdravého chrupu. Nejde jen o to si pravidelně a správně čistit zuby, ale také o návštěvy dentisty a profesionální dentální hygieny.

 

Dentální hygiena není kosmetická procedura, ačkoli se to tak možná na první pohled jeví. Určitě nejde o zákrok, který je jen marketingovým tahem pro bohaté klienty. Právě naopak. Dentální hygiena je důležitá pro všechny včetně dětí a peníze se snaží lidem spíše šetřit. Díky správné péči o zuby a dásně totiž pravděpodobně předejdete problémům s kazy nebo záněty.

Dentální hygiena Brno

Zubní hygiena šetří vaše peníze i váš čas

Pravidelná péče o vaše zuby a dásně je velmi důležitá. Předchází totiž nepříjemným zásahům jako je vrtání nebo trhání nezdravých zubů. Veškerá preventivní péče je časově i finančně méně náročná než oprava kazů či řešení dalších problémů.

 

Vyhnete se nepříjemnému zánětů dásní

Krvácení dásní značí počínající zánět. Jde o onemocnění, které způsobují bakterie. Ze zánětu dásní může navíc vzniknout parodontitida. A ta je bohužel nevratná. Jde ji pouze udržovat, nikoliv vyléčit. Z toho důvodu je důležité odstraňovat ze zubů plak i zubní kámen. Zánětu lze přecházet pravidelným čištěním zubů a hlavně pak pravidelnou zubní hygienou.

 

Předcházet zánětu i parodontitidě

Parodontitida je nevratné onemocnění závěsného aparátu zubu. Podle některých jde o dědičný zánět. Není to však pravda. Tato nemoc je nejčastěji chronická a podmíněná plakem. Pokud tedy nezastavíte zánět dásní včas, dojde k systematickému narušování závěsného aparátu. Poté může dojít k vypadávání zubů. Předtím se však můžete potýkat se zápachem z úst nebo obnaženými krčky. To vše si žádá návštěvu dentisty, který by nebyla nutná, pokud byste dodržovali zubní hygienu.

 

Nezanedbávejte špatně dostupná místa

Bakteriální plak často ulpí na špatně dostupných místech. Jde o mezizubní prostor nebo oblast krčku. Správné péče dosáhnete jedině správnou péčí se správnými pomůckami. Právě ke správným pomůckám vás může zubní hygienik nasměrovat. Navíc vám v rámci prevence pomůže s odstraněním nečistot ze všech nedostupných míst.

S nemocnými zuby nevypadáte skvěle

Lidé ve většině případů velice dbají o svůj zevnějšek. Zdravý chrup je pochopitelně jeho součástí. Není sice pravda, že bílé zuby jsou automaticky zdravé. Je však pravda, že zdravý chrup je vizitkou každého z nás. Pokud budete o své zuby a dásně správně pečovat, mohou vám vaše zuby vydržet až do smrti a nemusíte mít v ústech žádné protetické náhrady.